מתכון מקלובה טבעונית

מתכון של מקלובה טבעונית להכנת ארוחה ל- 6 סועדים

מצרכים

  • 3 כוסות אורז בסמתי
  • 1 חצילים חתוך לפרוסות עבות
  • 1 כרובית מפורק
  • 2 תפו"א מקולפים וחתוכים לפרוסות עבות
  • 1 בצל קצוץ
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • כפית אבקת קינמון

 

אופן ההכנה

  1. לשפוך את האורז לתוך קערה עם מים חמים ולהשרות למשך 30 דקות, להוציא ולשים בצד
  2. לטגן עמוק בסיר עם שמן צמחים את החצילים עד לקבלת צבע מוזהב , להוציא ולשים על נייר סופק
  3. לטגן את הכרובית, להוציא ולשים על נייר סופק עם החצילים
  4. לטגן תפו"א עד לקבלת צבע מוזהב ולהוציא אותם לנייר סופק עם שאר הירקות
  5. בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע מוזהב. מסדרים את הירקות המטוגנים ומעליהם את האורז
  6. בסיר נוסף להרתיח 5 כוסות מים, להוסיף אליהם את המלח, פלפל, בהרט, כורכום וקינמון. ולערבב הכל ביחד
  7. לשפוך את המים הרותחים לתוך הסיר של האורז והירקות, לכסות ולהשאיר על להבה נמוכה למשך 30 דקות (עד שהאורז מתבשל)
  8. לפתוח את הסיר ולשים מעליו מגש הגשה בגודל של הסיר. להפוך את הסיר ולשחרר בעדינות