מתכון להכנת צוואר טלה ממולא

מתכון צוואר טלה ממולא

מרכיבים להכנת ארוחה ל-3 סועדים:

צוואר טלה שלם

למילוי:

150 גרם אורז

100 גרם בשר טלה טחון

50 גרם גפרורי שקדים מטוגנים

1 תרמיל הל (שלם)

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

מלח

לתיבול:

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית קינמון

מלח

לקישוט:

50 גרם גפרורי שקדים מטוגנים

אופן ההכנה:

  1. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את האורז.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ביחד עד שהבשר משחים.
  3. מוסיפים מלח ורבע כוס מים.
  4. מורידים מהאש ומצננים.
  5. מוסיפים את השקדים ושאר התבלינים למילוי.
  6. פורשים נייר אלומיניום על משטח העבודה, מניחים מעליו את הצוואר וממלאים את הצוואר בתערובת האורז והבשר.
  7. מתבלים את הצוואר היטב וסוגרים בנייר הכסף. מניחים את הצוואר העטוף בתבנית אפייה ומוסיפים 2 כוסות מים.
  8. אופים 3-4 שעות בחום של 220 מעלות
  9. מוצאים, מורידים נייר הכסף ומקשטים בשקדים.